En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Mum lekesi nasıl çıkar

Yaşam alanlarımızda estetik görünümler yaratmaya özen gösteriyoruz. Görsel olarak hoşumuza giden ve bize kendimizi iyi hissettiren ambiyanslar yarattığımızda, evde zaman geçirmek çok daha keyifli hale gelebiliyor. Bunun için en çok kullandığımız dekoratif unsurlardan biri, mumlar. Özellikle kokulu mumlar hem görsel açıdan etkileyicilik kazandırıyor hem de ortamda yaydığı güzel koku hoşumuza gidiyor. Herhangi bir yere damladığında ise aklımızda beliren ilk soru, mum lekesi nasıl çıkar oluyor.

Giysilerdeki mum lekesi en inatçı lekelerden biridir. Parafin, jel ve petrol türevi maddelerden yapılan mumlar içerisinde, renk ve koku vermesi için eklenen maddeler bulunur.  Bu yüzden lekeyi çıkarmak için uygulanan yöntemlerde çok dikkatli olmak gerekir. Giysi ya da ev tekstili ürünlerinde mum lekesinin deformasyon yaratmaması için kuru temizleme uygulaması yaptırmak, daha akıllıca bir adım olacaktır.

Giysiden mum lekesi çıkarmak için uygulanması gereken adımları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Giysi ve masa örtüsü, peçeteler gibi ev tekstili ürünlerinden mum lekesi çıkarmak için yapılması gereken ilk işlem, lekenin olduğu bölgeye buz torbası koymak olmalıdır.
  • Buz torbası ile yapılan uygulamanın ardından mum katılaşır ve bu kazıyarak çıkarabilmeye olanak sağlar. Ancak giysiye zarar vermemek için dikkat etmek gerekir.
  • Kredi kartı ya da ona benzer bir şey yardımıyla kazıma uygulaması yapılabilir.
  • Kazıdıktan sonra kalan mum parçaları için iki beyaz kâğıt ve ütü ile uygulama yapmak gerekir.
  • Beyaz kâğıdın birini lekenin olduğu yüzeyin altına, diğerini de üstüne koyup, giysinin kumaş yapısına göre ütü ayarı yaparak, yavaşça kâğıt üzerinden ütüleyebilirsiniz.
  • Ütüledikçe mum lekesinin kâğıt üzerine çıktığını göreceksiniz.
  • Kullandığınız kâğıt türüne ve ütü ayarına dikkat edilmelidir. Mum lekesinden kurtulmak isterken, giysiye bir zarar verilebilir. Bu nedenle kuru temizleme yaptırmak sağlıklı olacaktır.

Peki, halıdan mum lekesi nasıl çıkarılır, nasıl bir uygulama yapmak gerekir?

  • İlk adım giysiler ve diğer kumaşlarda olduğu gibi, buzla uygulama yapmaktır.
  • Buz torbası ya da buna benzer bir şey kullanılarak mum lekesinin donması sağlanır.
  • Donduktan sonra halıya zarar vermeyecek türde, kredi kartı gibi bir araçla lekenin kazınması gerekir.
  • Kazıdıktan sonra kalan küçük parçalardan kurtulmak için elektrikli süpürgeyi kullanmak yeterli olacaktır.

İnatçı mum lekelerinin giysilerinizde, masa örtünüzde, halınızda ya da evinizde kullandığınız diğer eşyalardan kalıcı izler bırakmaması için, leke çıkarma uygulamalarında dikkatli olmalısınız. Dikkatsizce yapacağınız bir işlem, kıymet verdiğiniz eşyaların zarar görmesine neden olabilir. Kuru temizleme uygulamaların kalitesi ve profesyonel çözümleriyle öne çıkan Networkdry, mum lekesi oluşan ürünleriniz için de uygun adres olacaktır. Evde yapacağınız leke çıkarma işlemleriyle, eşyalarınızı riske atmak yerine, yenilikçi kuru temizleme ağı Networkdry’a güvenebilirsiniz.


İlgili İçerikler:

Çay Lekesi — Sos Lekesi — Deodorant Lekesi — Küf Kokusu — Çikolata Lekesi — Alkol LekesiTer Lekesi — Oje Lekesi — Pas Lekesi — Yağ Lekesi — Boya Lekesi — Çilek Lekesi — Dondurma Lekesi — Mürekkep Lekesi — Halıdan Pastel Boya — Çimen Lekesi — Çamaşır Suyu Lekesi — Ceviz Lekesi — Ruj Lekesi — Çamur Lekesi — Göz Kalemi Lekesi — Kurşun Kalem Lekesi — Kül Lekesi — Karpuz Lekesi — Kan Lekesi — Şarap LekesiÇimen Lekesi — Japon Yapıştırıcı Lekesi — Kahve Lekesi — Kaka Lekesi — Kına Lekesi — Küf Lekesi — Nar Lekesi — Tükenmez Kalem Lekesi — Bant İzi lekesi — Sakız Lekesi — Mazot Lekesi — Kiraz Lekesi — Akrilik Boya Nasıl Çıkar? — Pas Lekesi — Bira Lekesi — Karadut Lekesi — Salça Lekesi — Slikon Lekesi — Yataktaki Sarı Lekeler — Boya Lekesi — Çam Sakızı Lekesi — Kalem Lekesi — Bal Lekesi — Silikon Lekesi — Zerdeçal Lekesi

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm