En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Alkol Lekesi Nasıl Çıkar?

Alkol lekesi nasıl çıkar

Sevdiklerinizle bir arada olduğunuz özel bir davettesiniz. Herkes bir arada olmaktan çok mutlu ve keyifli bir yemek yeniyor. Heyecanlı bir şekilde güzel anılarınızdan bahsederken, kolunuz kadehinize çarpıyor ve o çok sevdiğiniz beyaz elbisede, kocaman kırmızı şarap lekesi oluşuyor. Çıldırırsınız öyle değil mi? Alkol lekesi nasıl çıkar? Bu aslında birçok kadının aklındaki sorulardan biridir. Her ne kadar çok fazla karşılaşılıyor olmasa da, özellikle şarap gibi alkollü içecekler giysilerde leke bıraktığında, kuru temizleme uygulamalarına başvurmak gerekir.

Kıyafetleriniz şarap lekesi olduğunda ilk müdahale, lekeli bölgeye tuz serpmek şeklinde olmalıdır. Yağ lekelerinde de işe yarayan bu yöntem, lekenin kumaş içerisine hapsolmasını engeller. Bir süre tuzla beklettikten sonra soğuk su ile yıkayabilirsiniz. Yıkama işlemini yaparken çitilememeye dikkat etmek gerekiyor. Çitilendiği zaman leke daha geniş alana yayılabilir ve bu durumda baş etmesi çok daha zor bir leke yaratılmış olur.

Soda da şarap lekesini çıkarma konusunda iyi bir yardımcı olabilir. Sadece hazımsızlık sorunlarına iyi gelmeyen soda, aynı zamanda leke çıkarmak için de kullanılabiliyor. Lekeli bölgeye soda döktükten sonra, beyaz bir bez ya da havlu peçete yardımıyla hafif uygulamalar yapabilirsiniz. Ancak bastırmamaya dikkat etmek gerekiyor.

Halıdan alkol lekesi nasıl çıkar?

Halıda alkol lekesi meydana geldiğinde, hızlı bir şekilde müdahale etmek, lekenin kalıcı olmasını önleyecektir. İlk olarak bol deterjanlı bir su hazırlamalı ve deterjanın köpüğünü lekeli bölgeye sürmelisiniz. Kısa bir süre bekledikten sonra, fırça yardımıyla halıyı fırçalamak gerekiyor. Fırçalama işleminin ardından temiz bir bezle silebilirsiniz. Kullanılan deterjanın renk ağartıcı özelliğinin olmamasına da dikkat etmelisiniz.

Bira lekesi nasıl çıkar?

Kıyafetleriniz ya da diğer eşyalarınız bira lekesi olduğunda, imdadınıza yetişecek olan şey sirkedir. Hızlı bir şekilde lekenin olduğu bölgeye sirkeli su ile uygulama yapmak gerekiyor. 1 ölçek elma sirkesi, 5 ölçek su şeklinde bir karışım hazırlayarak, lekeli bölgeye uygulandığında, alkol lekesi nasıl çıkar sorusunun cevabı bulunmuş olacaktır.

Alkol lekesini çıkarmak için evde yapılan uygulamalar, maalesef çok iyi sonuç vermeyebilirler. Yanlış bir uygulama yapmak, eşyanın dokusuna zarar vereceği için, büyük kayıplara neden olabilir. Bu konuda uygun kuru temizleme uygulamasından yararlanmak hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik bir yöntem olacaktır. Online kuru temizleme ağı ile hayatımızın içerisinde yerini alan Networkdry, sizin de kahramanınız olabilir.


İlgili İçerikler:

Çay Lekesi — Sos Lekesi — Deodorant Lekesi — Küf Kokusu — Çikolata Lekesi — Mum Lekesi — Ter Lekesi— Oje Lekesi — Pas Lekesi — Yağ Lekesi — Boya Lekesi — Çilek Lekesi — Dondurma Lekesi — Mürekkep Lekesi — Halıdan Pastel Boya — Çimen Lekesi — Çamaşır Suyu Lekesi — Ceviz Lekesi — Ruj Lekesi — Çamur Lekesi — Göz Kalemi Lekesi — Kurşun Kalem Lekesi — Kül Lekesi — Karpuz Lekesi — Kan Lekesi — Şarap LekesiÇimen Lekesi — Japon Yapıştırıcı Lekesi — Kahve Lekesi — Kaka Lekesi — Kına Lekesi — Küf Lekesi — Nar Lekesi — Tükenmez Kalem Lekesi — Bant İzi lekesi — Sakız Lekesi — Mazot Lekesi — Kiraz Lekesi — Akrilik Boya Nasıl Çıkar? — Pas Lekesi — Bira Lekesi — Karadut Lekesi — Salça Lekesi — Slikon Lekesi — Yataktaki Sarı Lekeler — Boya Lekesi — Çam Sakızı Lekesi — Kalem Lekesi — Bal Lekesi — Silikon Lekesi — Zerdeçal Lekesi

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm