En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Çilek Lekesi Nasıl Çıkar?

Çilek Lekesi Nasıl Çıkar?

Çilek, yazın gelişini müjdeleyen ilk meyve. Hemen hepimizin en sevdiği meyveler arasında yerini alıyor. Çilek lezzet olarak her ne kadar cezbedici olsa da, lekeleri tam anlamıyla eziyete neden oluyor. Özellikle küçük çocukları olanlar, çilek lekesi nasıl çıkar bu konuda adeta bir uzmana dönüşürler. Çünkü bu leke, diğer meyve lekeleri gibi sadece makinede, uygun ayarda yıkanmayla yok olmaz. Mutlaka özel uygulamalar yapmak gerekir.

Çilek lekesini çıkarmak için ne yapmalı?

Çilek lekesi direk olarak meyveden ya da çilekli meyve suyundan kaynaklı oluşabilir. Ancak her iki durumda da özel uygulama gerekir. Çamaşır makinesinde yıkamadan önce, çilek lekesi çıkarma işlemleri yapılır. Bu adımlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Çilek lekesi tazeyse, zaman kaybetmeden harekete geçmeli, hemen ılık suyla leke arıtılmaya çalışılmalıdır.
  • Hassas bir kumaş söz konusu değilse, lekenin bulunduğu alan suyun altında çitilenebilir.
  • Sıvı çamaşır deterjanları ve leke çıkarıcılar kullanılabilir, ancak içerisinde ağartıcı maddelerin bulunmadığından emin olmak gerekir.
  • Çamaşır deterjanı ve diğer leke çıkarıcıları direkt kullanmak yerine, suyla seyrelterek kullanmak, giysiyi riske atmaya da engel olur.
  • Leke çıkarma için ön uygulamayı yaptıktan sonra, yıkama talimatına uygun şekilde çamaşır makinesine atılabilir.

Çilek lekesi, yaz süreçlerinde sıklıkla mücadele etmek zorunda kaldığımız lekelerin başında geliyor. Özellikle bebek ve çocuk giysilerinde çilek lekesi çıkarmak için yapılan uygulamalar, narin kumaş yapıları nedeniyle yıpranmalara sebep oluyor. Giysilerin uzun süre yeni görünümünü ve kalitesini koruyabilmesi için, evde leke çıkarma yöntemlerini denemek yerine, kuru temizleme hizmeti almak, çok daha mantıklı bir işlem…

Sektörde başarılı bir şekilde ilerlemeye devam eden Networkdry kuru temizleme, çilek lekesi ve diğer lekeler için profesyonel ekibiyle yardımcınız olacaktır.


İlgili İçerikler:

Çay Lekesi — Sos Lekesi — Deodorant Lekesi — Küf Kokusu — Çikolata Lekesi — Alkol LekesiMum Lekesi — Ter Lekesi — Oje Lekesi — Yağ Lekesi — Boya Lekesi — Dondurma Lekesi — Mürekkep Lekesi — Halıdan Pastel Boya — Çimen Lekesi — Çamaşır Suyu Lekesi — Ceviz Lekesi — Ruj Lekesi — Çamur Lekesi — Göz Kalemi Lekesi — Kurşun Kalem Lekesi — Kül Lekesi — Karpuz Lekesi — Kan Lekesi — Şarap LekesiÇimen Lekesi — Japon Yapıştırıcı Lekesi — Kahve Lekesi — Kaka Lekesi — Kına Lekesi — Küf Lekesi — Nar Lekesi — Tükenmez Kalem Lekesi — Bant İzi lekesi — Sakız Lekesi — Mazot Lekesi — Kiraz Lekesi — Akrilik Boya Nasıl Çıkar? — Pas Lekesi — Bira Lekesi — Karadut Lekesi — Salça Lekesi — Slikon Lekesi — Yataktaki Sarı Lekeler — Boya Lekesi — Çam Sakızı Lekesi — Kalem Lekesi — Bal Lekesi — Silikon Lekesi — Zerdeçal Lekesi

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm