En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Küf Kokusu Lekesi Nasıl Çıkar?

Küf Kokusu Nasıl Çıkar

Tam kurutulmadan dolaba konulmuş ya da rutubet oluşmuş dolapta bekletilmiş kıyafetler oldukça can sıkıcı bir durum ortaya çıkarır; küf kokan kıyafetler! Defalarca yıkanmasına ya da parfümlü deterjanlar kullanılmasına rağmen kıyafetlerde kalan küf kokusu birçok insanın kabusudur. Networkdry olarak “Kıyafetlerdeki küf kokusu nasıl çıkar?” sorusunun yanıtını bu yazımızda verdik.

Küf Kokusuna Karşı Alınacak Önlemler

Küf kokusuyla mücadele etmenin birinci aşaması, küf kokusunun oluşma nedenlerini ortadan kaldırmaktır. Bu sayede, ileride oluşabilecek küf kokusu sorunlarının önüne geçmek mümkün olacaktır.

  • Dolapları havalandırın: Kıyafetlerinizi sakladığınız dolapları sık ve düzenli olarak havalandırın. Bu sayede dolap içerisinde oluşabilecek rutubetin ve kötü kokuların önüne geçebilirsiniz.
  • Çamaşırları ıslak halde bekletmeyin: Yıkadığınız çamaşırları ıslak halde bekletmeyin. Yıkama işlemi biter bitmez kurutma makinesinde ya da havadar bir yerde asarak kurutun.
  • Deterjanla birlikte sirke kullanın: Çamaşır yıkarken, oluşabilecek küf ya da mantarların önüne geçmek için deterjan ile birlikte sirke de kullanın. Sirke, küf oluşumunu engellemede oldukça etkili sonuçlar verir.
  • Parfümlü deterjan kullanın: Eğer alerjiniz yoksa ya da parfüm kokusundan rahatsız olmuyorsanız, kıyafetlerinizi yıkamak için parfüm kokulu deterjanlar tercih edin.
  • Kirli ve nemli kıyafetleri havalandırın: Eğer nemli ve kirli kıyafetlerinizi hemen yıkamayacaksanız, makinenin içerisinde ya da kirli çamaşır sepetinde bekletmeyin. Bunun yerine, havadar bir yerde, nemi ortadan kalkana kadar bekletin.

Kıyafetlerdeki Küf Kokusunu Çıkarma Yöntemi

Maalesef ki, küf kokusu oldukça inatçıdır ve kıyafetlerinizi defalarca yıkasanız da çıkmayabilir. Küf kokusunu çıkarma konusunda kullanılabilecek yöntemler arasında en doğal ve etkili olan, deterjanla birlikte sirke kullanmaktır ancak bu yöntem bile çoğu zaman işe yaramayabiliyor. Bir diğer yöntem olan, çamaşırları defalarca yıkamak ise hem kıyafetlere zarar verebiliyor hem de elektrik, su ve deterjan maliyetlerini artırıyor.

Küf kokusundan kurtulmak için denenebilecek bir diğer yöntem ise, karbonat kullanmaktır. Genellikle sirke kullanılan her temizlik işlemi için bir alternatif niteliğinde olan karbonat kullanımı bazı durumlarda küf kokusundan kurtulmayı da sağlayabilmektedir.

Küf kokusundan en kısa sürede ve kıyafetlere zarar vermeden kurtulma yöntemi kuru temizlemedir. Kuru temizleme, kıyafetlerde oluşan küf kokularını ortadan kaldırırken, kıyafetlerin zarar görmelerini de engeller. Networkdry, Türkiye’nin en yaygın kuru temizleme ağı ile kıyafetlerinizdeki küf kokusuna da kesin çözüm sunuyor. Web sitemiz üzerinden 7 gün 24 saat sipariş verebilir; kuru temizleme işlemi yapılacak kıyafetlerinizi adresinizden teslim alır ve 24 saat içerisinde temizlik işlemini tamamlayıp, adresinize teslim edebiliriz. Bu sayede, zamanınızı doğru ve güvenilir bir kuru temizlemeci aramak için harcamak zorunda kalmazsınız.

Web sitemizde yer alan iletişim formu aracılığı ile bize ulaşabilir ve kuru temizleme ile ilgili aklınıza takılan tüm sorulara yanıt alabilirsiniz.


İlgili İçerikler:

Çay Lekesi — Sos Lekesi — Deodorant Lekesi — Çikolata Lekesi — Alkol LekesiMum Lekesi — Ter Lekesi— Oje Lekesi — Pas Lekesi — Yağ Lekesi — Boya Lekesi — Çilek Lekesi — Dondurma Lekesi — Mürekkep Lekesi — Halıdan Pastel Boya — Çimen Lekesi — Çamaşır Suyu Lekesi — Ceviz Lekesi — Ruj Lekesi — Çamur Lekesi — Göz Kalemi Lekesi — Kurşun Kalem Lekesi — Kül Lekesi — Karpuz Lekesi — Kan Lekesi — Şarap LekesiÇimen Lekesi — Japon Yapıştırıcı Lekesi — Kahve Lekesi — Kaka Lekesi — Kına Lekesi — Küf Lekesi — Nar Lekesi — Tükenmez Kalem Lekesi — Bant İzi lekesi — Sakız Lekesi — Mazot Lekesi — Kiraz Lekesi — Akrilik Boya Nasıl Çıkar? — Pas Lekesi — Bira Lekesi — Karadut Lekesi — Salça Lekesi — Slikon Lekesi — Yataktaki Sarı Lekeler — Boya Lekesi — Çam Sakızı Lekesi — Kalem Lekesi — Bal Lekesi — Silikon Lekesi — Zerdeçal Lekesi

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm