En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Pas Lekesi Nasıl Çıkar?

Pas Lekesi Nasıl Çıkar?

Her ne kadar kolay kolay başımıza geliyor olmasa da, pas lekesi en zor çıkan lekelerden biri. Kıyafete bulaştığı anda, özellikle açık renkli bir giysiyse ona elveda dememiz an meselesi olur. Genellikle makinelerin yoğun olarak bulunduğu ortamlarda yer alan kişilerin sık sık yaşadığı bu problem, pas lekesi nasıl çıkar sorusunu da beraberinde getiriyor.

Pas lekesi olan bir giysi ya da kumaşın ev ortamında temizlenmesi hem çok zor, hem de çok uğraştırıcıdır. Bununla zaman kaybetmek yerine, etkili ve başarılı bir çözüm alabilmek adına kuru temizleme uygulamalarından yararlanılabilir. Yine de pas lekesiyle karşılaşıldığında birçok kişi tarafından yapılan ilk işlem, lekenin üzerine limon suyu sıkmak ve biraz da tuz dökerek 5-10 dakika bekletmektir. Bekledikten sonra hafifçe ovalayarak lekenin çıkması sağlanabilir. Ancak bu işlemleri yaparken dikkat etmek gerekiyor. Çünkü lekeyi çıkarayım derken, giysi renginin zarar görmesine neden olabiliriz.

Giysiye limon ve tuz ile yapılan uygulama tamamlandıktan sonra, yıkama işlemi de gerçekleştirilmeli. Etiketinde bulunan talimata uygun olarak yıkandıktan sonra, hala pas lekesi bulunuyorsa, artık bu giysi için çözüm kuru temizleme olacaktır. Kuru temizlemeciye teslim edildiğinde ise mutlaka giyside pas lekesinin bulunduğu bildirilmelidir. Bu sayede yıkama öncesinde leke çıkarma işlemi yapılır ve giysinizin sorunsuz olarak teslim edilmesi sağlanır.

Halıdaki pas lekesi nasıl çıkar?

Pas lekesi sadece giysilerde değil, halılarda da meydana gelebiliyor. Halıda pas lekesi oluştuğunda yapılması gereken ilk işlem, lekenin kazınmasını sağlamaktır. Ancak bunu yaparken halının zarar görmemesine dikkat etmeniz gerekir. Bıçak gibi kesici bir aletle kazıma işlemi yapmak yerine, kredi kartı gibi kartlar kullanılabilir. Bu sayede halı tüylerinin tahriş olması engellenmiş olur.

Lekeyi kazıdıktan sonra halı yüzeyine bulaşık deterjanı dökerek, içlere nüfuz edebilmesi için bastırmanız gerekir. İyice bastırdıktan sonra 10 dakika kadar bekletin ve sonrasında bez yardımıyla silin. Hala leke bulunuyorsa, limon suyu ve tuz işlemini halı için de uygulayabilirsiniz. Tabi halı yıkama merkezleri de leke çıkarma konusunda yardımcınız olacaktır.

Giysilerinizde oluşan lekelerin sorunsuzca çıkmasını sağlamak, yeni görünümlerini kaybetmelerini önlemek için kuru temizleme en iyi çözümdür. Oldukça ekonomik rakamlara sahip Networkdry kuru temizleme ağı, hızlı ve ücretsiz servis olanağıyla da kolaylık sağlayacaktır.


İlgili İçerikler:

Çay Lekesi — Sos Lekesi — Deodorant Lekesi — Küf Kokusu — Çikolata Lekesi — Alkol LekesiMum Lekesi — Ter Lekesi — Oje Lekesi — Yağ Lekesi — Boya Lekesi — Çilek Lekesi — Dondurma Lekesi — Mürekkep Lekesi — Halıdan Pastel Boya — Çimen Lekesi — Çamaşır Suyu Lekesi — Ceviz Lekesi — Ruj Lekesi — Çamur Lekesi — Göz Kalemi Lekesi — Kurşun Kalem Lekesi — Kül Lekesi — Karpuz Lekesi — Kan Lekesi — Şarap LekesiÇimen Lekesi — Japon Yapıştırıcı Lekesi — Kahve Lekesi — Kaka Lekesi — Kına Lekesi — Küf Lekesi — Nar Lekesi — Tükenmez Kalem Lekesi — Bant İzi lekesi — Sakız Lekesi — Mazot Lekesi — Kiraz Lekesi — Akrilik Boya Nasıl Çıkar? — Pas Lekesi — Bira Lekesi — Karadut Lekesi — Salça Lekesi — Slikon Lekesi — Yataktaki Sarı Lekeler — Boya Lekesi — Çam Sakızı Lekesi — Kalem Lekesi — Bal Lekesi — Silikon Lekesi — Zerdeçal Lekesi

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm