En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Gömlek Nasıl Ütülenir?

Gömlek Nasıl Ütülenir?

Gündelik işlerin en zoru nedir desek, birçok kadının vereceği cevap ütü yapmak olacaktır. Ütüleme konusunda kuru temizleme firmalarından destek alınması yapılabilecek en iyi tercihken, evde saatlerini bunun için veren kişiler de yok değil. Ütüde en zor kısım gömlek ütüleme diyebiliriz. Çizgilerine dikkat ederek, hiçbir şekilde kırışıklık kalmadan ütülenmesi gereken gömlekler çileden çıkarıcı hal alabiliyor. Peki, gömlek ütüleme işini daha kolay hale getiremez miyiz?

Gömlek Ütülemenin Püf Noktaları

  • Gömleklerinizi mümkünse hafif nemliyken ütülemeyi tercih edin. Kuru bir gömlek daha zor ütülenecektir. Bu durumda ütünüzün su püskürtme özelliğini kullanarak gömleğinizin kumaşını nemlendirebilirsiniz.
  • Gömlek ütüsünde en belirgin sorun olan hatalı çizgiler ve tam ütülenmeyen alanların önüne geçmek için gömleğinizi daima ütü masasında ütüleyin.
  • Gömleğinizin yanması ya da kumaşının parlama yapması gibi durumlardan korunmak için mutlaka ütü ayarınızı kumaş türüne göre yapın. Gömlek kumaşınızın hassasiyetine göre ısı ayarınızı düşürün. Pamuklu kumaşlarınız için yüksek ayarları kullanabilirsiniz, fakat sentetik kumaşları düşük ısıda ütülemeniz gerekir.
  • Öncelikle ütünüzün ısısını ayarlayın. Gömlek kumaşı pamuklu ise yüksek, pamuk karışımı ise orta, sentetik kumaş ise en düşük ısıyı ayarlamalısınız.
  • Gömleğin kırışıklık durumuna göre buhar seviyesini ayarlayın. Kırışıklığın fazla olduğu yerlere daha fazla buhar vererek ütülerseniz kırışıklık kolayca yok edilir.
  • Ütüleme işlemine gömleğin yakalarından başlayın. Önce yakanın arka kısmını ütüleyin, sonra ön kısmını ütüleyin ve son olarak yakayı iz yerlerinden düzgünce katlayıp üzerinden ütüyü geçirin.
  • Gömleğin omuz kısımlarını ütü masasına geçirin ve ütüleyin.
  • Sıra kol kısımlarına gelir. Kol uçlarının önce iç kısımlarını sonra dışını ütüleyin. Eğer muntazam bir görünüm elde etmek istiyorsanız, kol uçlarının içine bir havlu yuvarlayıp üzerinde hafifçe ütüyü gezdirin. Böylece buhar gücünü daha etkili kullanarak düzgün bir görünüm sağlarsınız.
  • Gömleğin kollarını kat izlerine dikkat ederek, eşit hizada ütü masasına yatırın. Kat izlerini bozmadan ütüleyin. Kat izlerinin belirgin olmasını istiyorsanız çizgilerin üzerinden ütüyü geçirin.
  • Gömleğin ön taraflarını sırayla masaya geçirerek ütüleyin. Düğme aralarını ütülemeye özen gösterin.
  • Son olarak da gömleğin arka kısmını ütü masasına serin ve kırışıklık kalmayıncaya dek ütüleyin.
  • Zor ütülenen bir kumaş ise ütüleyeceğiniz yere önce biraz sprey püskürtüp nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle fırfırlı gömlekler gibi zor modellerde ve hassas kumaşlarda kuru temizleme hizmeti avantajlıdır.

Gömlek ütülerken bu tekniklerden yararlanırsanız güzel sonuçlar alabilirsiniz. Yine de istediğiniz sonuca ulaşamıyorsanız kuru temizleme işlemine başvurabilirsiniz. Hem temiz bir görünüm elde edersiniz hem de zahmetten kurtulursunuz. Böyle durumlarda Networkdry kuru temizleme ve halı yıkama ağı her zaman yardımınıza koşar. Zaman sizin için önemli ise Networkdry online kuru temizleme hizmetiyle ütüleme işlemlerinizi kusursuz ve hızlı hale getirebilirsiniz.


İlgili İçerikler:

Gömlek Nasıl Ütülenir? — Pantolon Nasıl Ütülenir? — Kumaş Ütü Parlaması Giderme — Çift Çizgi Ütü İzi Giderme — Ütü Suyu Nasıl Konur? — Ütü Kireci Temizleme — Ütü Altı Temizleme

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm