En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Sos Lekesi Nasıl Çıkar

Her birimiz lezzeti yemeklerden keyif alıyor, kendimizi kaptırdığımızda kalorisini bile hesaba katmıyoruz. Bu yemeklerin çoğu zaman karbonhidrattan ziyade zararları da olabiliyor. Mesele giysilerimizde oluşan lekeler gibi. Yemekler için hazırlanan soslar, akışkan yapıları nedeniyle yerken dökülebiliyorlar. Bunlar bazen kıyafetlerimizde, bazen de yemek masamızın örtülerinde çirkin lekelerin oluşmasına neden olur.

Ağır sos lekesi nasıl çıkar?

Genel olarak yağ ağırlıklı ve salçalı olan bu soslar, giysilerde de, ev tekstili ürünlerinde de kötü izler bırakırlar. Birçok kişi tarafından ağır sos lekesi çıkarma işleminde ilk uygulama tuz dökmek olur. Özellikle masada bulunuluyorsa hızlı bir refleksle lekenin üzerine tuz dökülerek, yağı emmesi sağlanır. Bu bazı basit yağ lekeleri için etkili bir yöntem olabilir, ama ağır sos lekelerinde tuz pek de işe yaramayacaktır. Bu lekelerden temelli kurtulmanın tek yolu, kuru temizleme uygulaması yaptırmaktır.

Ağır sos lekesi nasıl çıkar, hangi yöntem bu lekeleri çıkarma konusunda etkilidir tam olarak bir şey söylemek mümkün değildir. Çünkü sosun içerisinde yer alanlara göre leke durumu değişeceği için, yapılabilecek uygulamalar da değişir. Ancak evde yapılabilecek ilk uygulama, bulaşık deterjanı ile lekeyi temizlemektir. Özellikle renkli bir kumaş üzerinde işlem yapılacaksa, bulaşık deterjanının ağartıcı madde içermediğinden emin olmak gerekir. Aksi takdirde lekeyi çıkarmak isterken, kumaşın rengi de bozulabilir.

Leke üzerine bulaşık deterjanı ile yapılan uygulamanın ardından, yıkama talimatına uygun olarak yıkanmasını sağlamak gerekiyor. Yıkandıktan sonra da hala üzerinde leke varsa, leke çıkarıcıları kullanarak tekrar tekrar kumaşın yıpranmasını sağlamak yerine, kuru temizleme uygulaması yaptırılmalıdır. Ancak ürünü kuru temizlemeciye teslim etmeden önce, söz konusu leke hakkında bilgi verilmelidir. Bu sayede ona uygun işlem yapılabilir.

Kuru temizleme sektöründe lider isim olan Networkdry, tüm uygulamalarda beklentilerinize cevap verecek ve ekonomik çözümler yaratarak işinizin kolaylaşmasını sağlayacaktır.


İlgili İçerikler:

Çay Lekesi — Deodorant Lekesi — Küf Kokusu — Çikolata Lekesi — Alkol LekesiMum Lekesi — Ter Lekesi— Oje Lekesi — Pas Lekesi — Yağ Lekesi — Boya Lekesi — Çilek Lekesi — Dondurma Lekesi — Mürekkep Lekesi — Halıdan Pastel Boya — Çimen Lekesi — Çamaşır Suyu Lekesi — Ceviz Lekesi — Ruj Lekesi — Çamur Lekesi — Göz Kalemi Lekesi — Kurşun Kalem Lekesi — Kül Lekesi — Karpuz Lekesi — Kan Lekesi — Şarap LekesiÇimen Lekesi — Japon Yapıştırıcı Lekesi — Kahve Lekesi — Kaka Lekesi — Kına Lekesi — Küf Lekesi — Nar Lekesi — Tükenmez Kalem Lekesi — Bant İzi lekesi — Sakız Lekesi — Mazot Lekesi — Kiraz Lekesi — Akrilik Boya Nasıl Çıkar? — Pas Lekesi — Bira Lekesi — Karadut Lekesi — Salça Lekesi — Slikon Lekesi — Yataktaki Sarı Lekeler — Boya Lekesi — Çam Sakızı Lekesi — Kalem Lekesi — Bal Lekesi — Silikon Lekesi — Zerdeçal Lekesi

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm