En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Triko Kumaş Nedir? Triko Kumaş Özellikleri, Çeşitleri, Kullanım Alanları Nelerdir?

Triko Kumaş Nedir? Triko Kumaş Özellikleri, Çeşitleri, Kullanım Alanları Nelerdir?

Triko kumaş, tel çözgülerinin ördürülerek oluşturduğu özel bir örme kumaştır. Bu kumaş türü, elastik özelliği sayesinde esneklik gösterir ve vücut şeklini takip edebilir. Triko kumaşlar genellikle pamuk, polyester, viskon, yün veya naylon gibi malzemelerden üretilir.

Triko kumaşın özellikleri

  1. Esneklik: Triko kumaşlar, yapıları gereği esnektir ve gerilebilir. Bu özellik, beden hareketlerine uyum sağlar ve giysilerin rahatlıkla kullanılmasını sağlar.
  2. Sıcaklık koruma: Triko kumaşlar, genellikle kalın ve iç içe geçmiş ipliklerden yapıldığı için sıcaklık koruması sağlar. Bu nedenle, soğuk iklimlerde sıcaklık tutma özelliği önemlidir.
  3. Nefes alabilirlik: Triko kumaşlar, hava geçirgenliği olan yapıları sayesinde vücut üzerindeki nemin buharlaşmasına izin verir. Bu da, terlemeyi azaltır ve giysilerin daha konforlu olmasını sağlar.

Triko kumaşlar, birkaç farklı çeşit ve desene sahiptir. Bunlar arasında ribana triko, interlok triko, french terry triko, milano triko, ribana boğazlık triko gibi çeşitler bulunur. Her bir çeşit, farklı bir yapısı ve dokusu olduğu için tercih edilen kullanım alanları da farklılık gösterir.

Triko kumaşların kullanım alanları oldukça geniştir. Bu kumaştan yapılan ürünler arasında tişörtler, kazaklar, hırkalar, elbiseler, eşofman takımları, şapkalı ve eldivenli kışlık takımlar, spor kıyafetler vb. yer alır. Ayrıca, triko kumaşlar aksesuarlar ve ev tekstili ürünleri gibi diğer pek çok alanda da kullanılır.


İlgili İçerikler:

Viskoz Kumaş Nedir? — Poplin Kumaş Nedir? — Terikoton Kumaş Nedir? — Saten Kumaş Nedir? — Peluş Kumaş Nedir? — Pazen Kumaş Nedir? — Paraşüt Kumaş Nedir? — Kanvas Kumaş Nedir? — Kadife Kumaş Nedir?  — Jüt Kumaş Nedir? — Akrilik Kumaş Nedir? — Viskon Kumaş Nedir? — Muslin Kumaş Nedir — Keten Kumaş Nedir? — Ayrobin Kumaş Nedir? — Kaşkorse Kumaş Nedir? — Bondit Kumaş Nedir? — Scuba Kumaş Nedir? — Sandy Kumaş Nedir? — Modal Kumaş Nedir? — Krep Kumaş Nedir? — Mira Kumaş Nedir — Gabardin Kumaş Nedir?

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm