En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Modal Kumaş Nedir? Modal Kumaş Özellikleri, Çeşitleri, Kullanım Alanları

Modal Kumaş Nedir? Modal Kumaş Özellikleri, Çeşitleri, Kullanım Alanları

Modal kumaş, doğal ve yapay elyafların bir karışımı olan bir tür yenilenebilir selülozik elyaf olan modal elyaftan üretilen bir kumaştır. Modal elyaf, ahşap hammaddesi olarak kayın ağacından üretilir ve selüloz ipliklerinin işlenmesiyle elde edilir.

Modal kumaşın birçok özelliği vardır

İpek gibi yumuşak ve pürüzsüz bir dokuya sahiptir. Ayrıca neme dayanıklıdır, yüksek emiş gücüne sahiptir ve teri vücuttan uzaklaştırır. Modal kumaş, kalıcılığı koruyan ve kırışıklıkları önleyen bir yapıya sahiptir. Ayrıca kolayca boyanabilir ve renklerini uzun süre korur. Modal kumaş, lifli yapısı nedeniyle havayı iyi hapseden bir kumaştır, bu da sıcak havalarda dahi cildin nefes almasını sağlar.

Modal kumaşın farklı çeşitleri vardır

Modal jersey, sıradan modaldan daha elastik bir yapıya sahip olan ve daha çok tişörtlerde ve elbiselerde kullanılan bir çeşittir. Modal saten, parlak ve ipeksi bir görünüme sahip olan ve daha çok iç çamaşırlarında ve pijamalarda kullanılan bir çeşittir. Modal interlok, daha kalın bir yapısı olan ve genellikle polar hırka ve pijamalarda kullanılan bir çeşittir.

Modal kumaşın kullanım alanları oldukça geniştir

Özellikle iç giyim ürünleri, pijamalar, gömlekler ve elbiseler gibi giyim ürünleri için sıkça tercih edilir. Ayrıca havlu, bornoz, masa örtüleri, yatak örtüleri ve perdeler gibi ev tekstili ürünlerinde de kullanılır.

Modal kumaş, yumuşak dokusu, nem emici özelliği, dayanıklılığı ve doğal kaynaklı olması gibi özellikleri nedeniyle tercih edilen bir kumaş türüdür. Modal kumaşa sahip ürünlerin bakımı da oldukça kolaydır, çünkü genellikle ılık su ve hafif deterjanla yıkanabilir ve ütü gerektirmez.


İlgili İçerikler:

Viskoz Kumaş Nedir? — Poplin Kumaş Nedir? — Terikoton Kumaş Nedir? — Saten Kumaş Nedir? — Peluş Kumaş Nedir? — Pazen Kumaş Nedir? — Paraşüt Kumaş Nedir? — Kanvas Kumaş Nedir? — Kadife Kumaş Nedir?  — Jüt Kumaş Nedir? — Akrilik Kumaş Nedir? — Viskon Kumaş Nedir? — Muslin Kumaş Nedir — Keten Kumaş Nedir? — Ayrobin Kumaş Nedir? — Triko Kumaş Nedir? — Kaşkorse Kumaş Nedir? — Bondit Kumaş Nedir? — Scuba Kumaş Nedir? — Sandy Kumaş Nedir? — Krep Kumaş Nedir? — Mira Kumaş Nedir — Gabardin Kumaş Nedir?

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm