En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Yorgan Nasıl Yıkanır? Yorgan Temizliği

Yorgan Temizliği Nasıl Yapılır?

Her evin değişmez eşyaları arasında yer alan yorgan, sonbahar ver kış aylarındaki soğuk gecelerde koruyucumuz olarak görev yapar. Her gece üzerimize örttüğümüz yorganın kılıfını değiştirmek ve yıkamak kolaydır. Ancak kılıf temizliği yorganı temizlemez ve eğer kullandığımız yorgan yün ise, temizlik konusu can sıkıcı olabilir. Networkdry olarak bu yazımızda, yorgan temizliğinin nasıl yapılacağına dair çeşitli bilgileri paylaştık.

Çamaşır Makinesinde Yorgan Yıkamak

Elyaf yorganlar için uygun bir temizleme çözümü olan çamaşır makinesi, yün yorganlar konusunda aynı başarıyı gösteremez. Elyaf yorganlar, yapıları itibariyle neredeyse her makineye sığabilirken, yün yorganlar daha ağır olduklarından ve daha fazla yer kapladıklarından, temizlik için kullanılacak çamaşır makinesinin kapasitesinin fazla olması gerekir.

Yün yorganı çamaşır makinesinde yıkarken dikkat edilmesi gereken noktalara baktığımızda;

Az miktarda deterjan ya da sabun kullanılmalı

Yün, yapısı itibariyle hassas bir malzemedir ve deterjan ya da sabun gibi temizleyiciler fazla kullanıldığında yünün yapısını bozabilirler. Bu nedenle, olabildiğince az deterjan ya da sabun kullanmak gerekir.

Hassas program kullanılmalı

Çamaşır makinesinin hassas programı, yünlü giysiler için uygun bir seçenek olduğundan, yorgan için de uygundur.

Durulama işlemi tekrarlanmalı

Oldukça yoğun, üzeri kumaşla kaplı yün bir malzemeyi yıkarken yaşanabilecek en büyük zorluklardan biri durulamadır. Yorganın iyice durulandığına emin olmak için fazladan birkaç kere durulama işlemini tekrar etmekte fayda vardır.

Hızlı şekilde kurutulmalı

Yorganı yıkama işlemi bittikten sonra, kurutma işlemini mümkünse kurutma makinesinde gerçekleştirmek gerekir. Kurutma makinesi yoksa, güneş altında kurumasını sağlamak en uygun çözüm olacaktır.

Yorganı Elde Yıkamak

Çamaşır makinesinde yıkama imkânı yoksa, yorgan yıkamak için kullanılabilecek bir diğer yöntem elde yıkamadır. Normalde birkaç kilogram ağırlığında olan yün yorgan suya girdikten sonra kat kat ağırlaşacağından, seçenekler arasında en zahmetlisi elde yıkamadır ve son çare olarak düşünülebilir. Yorganı elde yıkamanın diğer zorlukları ise durulama ve kurutmadır. Bu nedenle, elde yorgan yıkamayı düşünen kişilerin tüm bu zorlukları iyice hesaplayıp, sonrasında yıkama işlemine girişmesinde fayda vardır.

Yün yorganı elde yıkarken dikkat edilmesi gereken konular;

Soğuk ya da ılık su kullanılmalı

Aynı çamaşır makinesinde olduğu gibi, yün yorganı elde yıkarken de soğuk ya da ılık su kullanılmalıdır.

Hafif hareketlerle yıkanmalı

Yorganın içerisindeki yünün yapısını bozmamak ya da tüylenmesini engel olmak için olabildiğince hafif hareketlerle yıkamak gerekir.

Az miktarda deterjan kullanılmalı

Yüne zarar verme ihtimalinden dolayı, yıkama sırasında az miktarda deterjan ya da sabun kullanmak gerekir.

Durulama işlemi tekrar edilmeli

Çamaşır makinelerinin daha başarılı durulama işlemi yaptıklarını göz önünde bulundurursak, elde yıkanan yorganın durulama işlemine ekstra özen göstermek gerekir.

Hızlı bir şekilde kurutulmalı

Koca bir yorganı elde sıkmak çok zordur. Mümkün olduğunca suyunu sıktıktan sonra yorganı güneş alan bir yere asmak ve uzun süre bekletmek yararlı olacaktır.

Yorgan Kuru Temizleme İşlemi

Yorgan yıkama seçenekleri arasında en doğru ve zahmetsiz olan çözüm kuru temizleme olarak karşımıza çıkmaktadır. Her boyda yorganın rahatlıkla yıkanabildiği ve yorgana özel programlara sahip kuru temizleme makineleri, yün yorganları bile herhangi bir soruna neden olmadan yıkayabilmekte ve özelliklerini koruyabilmektedir. Bu nedenle, uzman bir kuru temizleme şirketinin gerçekleştireceği yorgan kuru temizleme işlemi birçok sorunu ve zaman kaybını ortadan kaldıracaktır.

Networkdry olarak; uzman kuru temizleme ekibimiz, Türkiye’nin en yaygın kuru temizleme ağı ve 7/24 sipariş verilebilen web sitemizle yorgan kuru temizleme hizmetinde de müşterilerimizin yanındayız. Siparişi aldıktan kısa süre sonra yorganı adresten teslim alıp, temizledikten sonra yine adrese teslim ederek müşterilerimize zamandan da kazandırıyoruz.

Web sitemizde yer alan iletişim formu aracılığı ile bize ulaşabilir ve kuru temizleme ile ilgili aklınıza takılan tüm sorulara yanıt alabilirsiniz.

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm