Hemen ücretsiz üye ol anında 100₺ Networkdry hesabına yüklensin. HEMEN ÜYE OL >>

En Çok Tercih Edilenler

Takım Elbise Kuru Temizleme (Normal - 2 Parça)
Takım Elbise Kuru Temizleme (Normal - 2 Parça)
246,06
159,94
Gömlek Ütüleme (Poplin)
Gömlek Ütüleme (Poplin)
49,43
32,13
Pantolon Kuru Temizleme (Normal&Kot)
Pantolon Kuru Temizleme (Normal&Kot)
104,36
67,83
Makine Halı Yıkama
Makine Halı Yıkama
63,38
44,37
Ceket Kuru Temizleme (Normal&Kot)
Ceket Kuru Temizleme (Normal&Kot)
141,71
92,11
Gömlek Kuru Temizleme (Poplin)
Gömlek Kuru Temizleme (Poplin)
99,96
64,97
Kaban&Parka Kuru Temizleme (Kaşe)
Kaban&Parka Kuru Temizleme (Kaşe)
246,06
172,24
Pantolon Ütüleme (Normal&Kot)
Pantolon Ütüleme (Normal&Kot)
51,63
33,56
Mont Kuru Temizleme (Normal)
Mont Kuru Temizleme (Normal)
213,11
149,18
Elbise Kuru Temizleme (Normal)
Elbise Kuru Temizleme (Normal)
184,55
129,19
Shaggy Halı Yıkama
Shaggy Halı Yıkama
71,83
50,28
Mont Kuru Temizleme (Kaz Tüyü & Kayak)
Mont Kuru Temizleme (Kaz Tüyü & Kayak)
378,98
265,29

En Çok Arananlar

takım elbise gömlek abiye gelinlik
0
basket
Nclub Banner Sipariş Hattı Hopi Banner Üye Ol 100 Para Puan Kazan

Halı Yıkama ve Giysilerden Leke Çıkarma

Halı Yıkama İpuçları

Halılar renk, doku ve desen katmak suretiyle evlerimizi süslerler. Düzenli olarak süpürmek halıların liflerine zarar veren kir ve tozlara karşı ilk savunmamızı sağlar. Halılar aynı zamanda ilk günkü gibi güzel görünebilmek için düzenli bakım da isterler. Bu yüzden en kötü ihtimalle sene bir kez halı yıkama işleminin yapılması gerekir.

Halı yıkama periyodu halının yapısına, rengine ve üzerindeki trafiğe göre değişiklik gösterebilir. Açık halılarınız özellikle çocuklar ve evcil nedeniyle kısa sürede kirlenecektir. Sağlık açısından 6 ayda bir ya da 3 ayda bir Networkdry gibi işinin ehli firmalar tarafından yıkama hizmeti alınmalıdır.

Solmazlık Testi Nasıl Yapılır?

Solmazlık garantisi olan halılar yıkadığınız veya lekelerini çıkarmak istediğiniz zaman renk akıtmaz, renginde herhangi bir değişme olmaz. Solmaz halı olup olmadıklarına göre halılarınızın temizleme yöntemi veya temizlerken kullanılacak ürünler değişir. İşte size halılarınızın solmaz halı olup olmadığını test etmek için yöntemler:

- Önce halınızın göze çarpmayan bir noktasını tespit edin ve elektrikli süpürgeyle süpürün.

- Kullanmak istediğiniz temizleyici veya leke çıkarıcı ile bir bezi ıslatın.

- Bezi halının üzerine bir saatliğine serin ve sonra beyaz bir bez ile ıslak kısmı kurulayın.

- Eğer bez halının rengi ile boyanmış ise, halının rengini akıtmayacak bir ürün bulana dek farklı bir ürün deneyin.

Halılarınız için en iyi halı yıkama hizmeti elbette Networkdry ile kolayca ulaşabileceğiniz hızlı ve ekonomik servistir.

Giysilerden Leke Çıkarma İpuçları

Çoğu zaman giysilerden leke çıkarma işi acil bir meseledir. Lekeye hızlı bir şekilde müdahale edilmediği durumlarda çok sevdiğiniz gömlekleriniz ya da etekleriniz için sonuç pahalıya patlayabilir. Böyle durumlarda lekenin kıyafetinizi kaybetmenize izin vermemesi için, kendi çabalarınızı bir kenara bırakıp, Networkdry kuru temizleme desteği alabilirsiniz.

Giysilerden Leke Çıkarma

Giysilerden leke çıkarma temel olarak emiciler, leke seyreltme, leke yumuşatıcılar ve leke çözücü işlemlerdir. Her bir uygulamada lekenin giysiden tamamen çıkarılmasına dikkat edilir.

Emiciler

Absorbanlar, yani emiciler aşırı lekeleri emme işini görürler. Beze tepki vermeyen her tür sıvı absorbanlarla emilir. Bu hasar riskini de azaltır. Mısır nişastası, mısır unu, talk pudrası, Fransız tebeşiri gibi emici maddeler vardır. Fuller toprağı emicilerin kullanımı leke yapan maddeye bağlıdır ve lekeye sebep olan maddelere göre özellikleri değişir.

Leke Yumuşatıcılar

Leke yumuşatıcılar hasar riskini azaltırlar. Leke henüz ıslakken kullanılırlar. Eğer leke kuruysa, leke yumuşatıcılar işe yaramaz. Pepsin, vazelin ve gliserinler leke yumuşatıcılara örnektirler.

Asitler ve Alkaliler

Su nötr bir malzemedir. Normal su 7.0 arasında bir pH seviyesine sahiptir. Asitler 7'den az bir pH değerine sahiptirler. Alkaliler 7'den daha fazla bir pH'a sahiptir. pH değeri bir asit veya alkali çözeltinin gücünü belirler. Daha yüksek güç daha fazla zarar verme riski anlamına gelir. Normal kullanımda asitler beyaz sirke, asetik asit (yüzde 10), limon suyu, oksalik asit, vs.olabilir. Normal kullanımda alkaliler ise çamaşır suyu, kabartma tozu, çamaşır sodası, amonyak, sodyum tiyo-sülfat vb. olabilir. Asitler ve alkaliler ellerinize zararlı olabilir. O yüzden bunları kullanırken el eldiven giymeniz önerilir.

Solventler (Çözücüler)

Solventler lekeye neden olan maddeler için antidot yani panzehir olarak hareket ederler. Lekeye neden olan malzemeyi emerek etkisiz hale getirirler. Yaygın kullanılan yanmaz solventler (yanmaz) temizlik sıvıları ve karbon tetra-klorürdür. Yanar solventler de benzin, terebentin, alkol, gazyağı, aseton, amil asetat (muz yağı) ve ticari temizlik sıvıları.

Çamaşır Suyu (Ağartıcılar)

Ağartıcılar lekeleri çıkarmak için kullanılır. Yaygın ağartıcılar arasında çamaşır suyu (klor), sodyum perborat, hidrojen peroksit bulunmaktadır. Kullanma talimatlarına dikkat edin ve mutlaka eldiven ile kullanmaya çalışın.

Lekelerle başa çıkmak çok fazla enerji ve zaman harcamak demektir. Zaman fakiri olduğumuz şu dönemde, vaktinizi daha keyifli aktiviteler için harcayın, leke çıkarma içini Networkdry kuru temizleme hizmetine bırakın!

Taglar