En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?

Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?

Gündelik yaşantımız içerisinde çamaşır makinesinin de, kurutma makinesinin de sadece çamaşırlarımızı temizlemesini istiyoruz. Onlar da sadık bir şekilde vazifelerini yerine getiriyorlar, tabi bir arıza oluşana kadar. Makinemizin performansının düştüğünü görmek rahatsız edici olabilir, ancak bunun sebebinin makinenin düzenli olarak temizlenmemesine bağlı olduğunu bilmek, daha da sinir bozucu olacaktır.

Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenmeli?

  1. Makinanın dış kısmını su, sabun ve hafif bir temizleme solüsyonuyla, yumuşak bir havlu aracılığıyla silin.
  2. Nemli bir sünger ile kapağın üst ve iç kısımlarını temizleyin.
  3. Giysi yükleme bölümü (iç yıkama havzası) gerçekten çok kirli ve çamaşır sabunu kalıntılarıyla dolu ise bu pislikler kurumadan önce nemli bir bezle silin.
  4. Çamaşır makinenizde tüy filtresi varsa her yıkamadan sonra onu temizleyin. Eğer bu tip döküntüler çok yığılmışsa su tutarak yıkayabilirsiniz.
  5. Eğer bir tüy yakalama filtreniz yoksa ekleyebilirsiniz. Bu sayede hem makinenizin ömrü uzar hem de kurutma makinenizin de ve çamaşırlarınızda tüy birikmesini önlemiş olursunuz.
  6. Çamaşır suyu, deterjan ve yumuşatıcı haznelerinizi düzenli olarak temizleyin. Kirli görünmesini veya yapışkan bir tortu oluşmasını beklemeyin. 
  7. Makinayı boş olarak sıcak su ve bir kupa çamaşır suyu ile çalıştırarak, tortu ve küf kokularından kurtulun.

Kurutma Makinesi Temizlenir mi?

Günümüzün hayat kolaylaştıran cihazlarından biri de kurutma makinesi oldu. Çamaşırların kuruması için harcanan zaman kaybını ortadan kaldırırken, kıyafetlerin renklerini korumalarına da olanak sağlayan kurutma makinesi, düzenli olarak temizlenmelidir. Kurutma makinesi temizliği için şu adımlar uygulanabilir:

  1. İlk olarak tüy filtresini çıkarın, tüylerini temizleyin. Musluk altında çalıştırarak temizleyebilirsiniz.
  2. Elektrikli süpürge ile makinenin altında ve duvar kenarı boyunca birikmiş tüm toz, tüy ve artıkları süpürün.
  3. Kalan tozlar için nemli bir paspasla aynı bölgeyi silin ve kurumasını bekleyin.
  4. Kurutma makinesinin duvara giden borusunu temizleyin ve görünen tüy ve tiftikler varsa onları da elektrikli süpürgeyle alın.
  5. Makinenin evden dışarı çıkan borusunu temizleyin ve havalandırma kanatçıklarının doğru hareket ettiğinden ve tüyler tarafından engellenmediğinden emin olun.
  6. Kurutma makinenizin dış yüzeyini ve kapağını nemli bir sünger ile temizleyin.

Kurutma Makinesini Temiz Tutmak için Öneriler

Makinenizin performansını kaybetmemesi için tüy filtresini her kullanımda temizlemeye dikkat etmelisiniz. Tıkanırsa su altında çalıştırarak temizleyebilirsiniz. Tüy borusunu da düzenli olarak temizlemek gerekir, bu yangınları önleyecek ve makinenizin daha hızlı çalışmasına yardım edecektir. Temizlemek için elektrikli süpürgenizin hortumunu kullanabilirsiniz. Her 2-3 yılda bir tüy borusunu değiştirmeyi de unutmamak gerekiyor.

Kurutma makinesine çok çamaşır yüklemek çalışırken zorlanmasına ve işlem için uzun zaman harcamasına sebep olur. Kısa süre içerisinde de arızaların oluşması kaçınılmaz olacaktır.

Networkdry tek tıkla online kuru temizleme hizmetlerinizi ayağınıza getirir. Her türlü çamaşır, kuru temizleme ve halı yıkama işlerinizde sizin en büyük yardımcınızdır. Çamaşır ve ütüleme işleri için zamanın size yetmediğini düşündüğünüz ve bunaldığınız anlarda da Networkdry size memnuniyetle yardım edecektir. Çamaşırlarla zaman kaybetmek yerine işi Türkiye’nin en büyük kuru temizleme ağına bırakın, hayatın tadını çıkarmaya başlayın!

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm