En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yağ lekesi şüphesiz en inatçı leke türlerinden biri. Hayatımızın birçok alanında yağ ve yağ içerikli maddelerle haşır neşir olduğumuz için, yağ lekesiyle karşılaşma olanağımız da yüksek oluyor. Yemek yağları, kozmetik yağlar, bakım yağları, makine yağları derken, yağ lekesi nasıl çıkar akıllarda yer eden sorulardan biri oluyor.

Yağ lekesinin giysilerden çıkabilmesi için yapılan uygulamalar farklılık gösterir. Bu kumaş türünün farkıyla alakalı bir durumdur. Bazı kumaşlar yağ çabucak içine çektiği için, leke yerleşir ve onu kurtarması artık çok daha zor bir hale gelir. Yağ lekesi kuru temizleme uygulamaları ile hem kolayca çıkabilir hem de leke çıkarken giysinin kumaşı da zedelenmemiş olur. Ancak yine de evde uygulama yapılmak isteniyorsa, bulaşık deterjanı en iyi yardımcılardan biri olacaktır.

Boya içermeyen bulaşık deterjanları yağ lekesi çıkarma konusunda oldukça başarılıdır. Yemek yağları düşünülerek hazırlanan formülleri sayesinde, yağ üzerinde oldukça etkileyici bir çözücülükleri vardır. Ancak kumaşa zarar vermeyeceğinden emin olarak kullanmak gerekir. Çünkü bazı bulaşık deterjanları, içerisinde bulunan ağartıcı nedeniyle giysi renginin değişmesine neden olabilirler.

Yağ lekesi nasıl çıkar bilmeyenler için pratik bir yöntem de, pudra kullanmaktır. Yeni oluşmuş yağ lekesinin üzerine zaman kaybetmeden pudra serpiştirirseniz, bu yağın kumaş tarafından emilmesini engeller. Bir süre pudranın yağı emmesini beklemeli ve ardından temiz bir bezle pudranın üzeri kapatılarak, orta sıcaklıkta ütülenmelidir. Ütünün sıcaklığıyla birlikte kuruyan pudra yumuşar ve yağ lekesini söküp alır. Ütünün ardından kıyafette kalan pudra bir fırça yardımıyla temizlenebilir. Son safhada talimatlara uygun şekilde yıkanır ve böylece inatçı bir lekenin oluşması engellenmiş olur.

Kumaş türüne göre yağ lekesini çıkarma işlemi için farklı uygulamalar yapılabilir. İpekli bir kumaş söz konusuysa amonyaklı suyla silmek iyi bir çözümken, sentetik kumaşlar için aynı uygulamayı eterle yapmak gerekir. Eğer motor yağı gibi katı yağlar bulaşmışsa, bunları da öncelikle vazelin gibi bir krem sürerek yumuşatmak ilk aşama olmalıdır. Yağ yumuşadıktan sonra leke çıkarma yöntemleri denenebilir.

Yağ lekesi gibi inatçı lekelerden sorunsuz şekilde kurtulmanın yolu, kuru temizleme uygulaması yaptırmaktır. Networkdry kuru temizleme ağının bu konudaki hizmetlerinden yararlanabilir, online olarak siparişinizi oluşturarak zaman kazanabilirsiniz.


İlgili İçerikler:

Çay Lekesi — Sos Lekesi — Deodorant Lekesi — Küf Kokusu — Çikolata Lekesi — Alkol LekesiMum Lekesi — Ter Lekesi — Oje Lekesi — Boya Lekesi — Çilek Lekesi — Dondurma Lekesi — Mürekkep Lekesi — Halıdan Pastel Boya — Çimen Lekesi — Çamaşır Suyu Lekesi — Ceviz Lekesi — Ruj Lekesi — Çamur Lekesi — Göz Kalemi Lekesi — Kurşun Kalem Lekesi — Kül Lekesi — Karpuz Lekesi — Kan Lekesi — Şarap LekesiÇimen Lekesi — Japon Yapıştırıcı Lekesi — Kahve Lekesi — Kaka Lekesi — Kına Lekesi — Küf Lekesi — Nar Lekesi — Tükenmez Kalem Lekesi — Bant İzi lekesi — Sakız Lekesi — Mazot Lekesi — Kiraz Lekesi — Akrilik Boya Nasıl Çıkar? — Pas Lekesi — Bira Lekesi — Karadut Lekesi — Salça Lekesi — Slikon Lekesi — Yataktaki Sarı Lekeler — Boya Lekesi — Çam Sakızı Lekesi — Kalem Lekesi — Bal Lekesi — Silikon Lekesi — Zerdeçal Lekesi

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm