En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Ter Lekesi Nasıl Çıkar?

Ter lekesi nasıl çıkar?

Terlemek, insan doğasında olan bir durumdur ve sağlıklı olan her insan terler. Vücut ısısını dengelemeyi sağlayan terleme, her ne kadar doğal bir durum olsa da arkasında bıraktığı lekeler sosyal açıdan sorun olabilmektedir. Bu nedenle, ter lekesi oluşmuş kıyafetlerin temizliği ayrı bir özen ister. Networkdry olarak bu yazımızda “Ter lekesi nasıl çıkar?” sorusuna yanıt verdik. Eğer siz de kıyafetlerinizdeki ter lekesinin nasıl önleneceğini merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Ter Lekesini Ne Çıkarır?

Ter lekesini çıkarmak için kullanabileceğiniz farklı yöntemler vardır. Bu yöntemler arasında en etkili ve sık kullanılanları şu şekilde sıralayabiliriz;

Tuz Kullanmak

Ter lekesi olan kıyafeti deterjanla yıkamak istemiyorsanız ve kıyafet üzerindeki tek sorun ter lekesi ise, tuz kullanarak ter lekesinden kurtulmayı deneyebilirsiniz. Ter lekesi olan bölgeye bir miktar tuz döküp bir saat kadar beklettikten sonra, ılık su ile ovalayarak durularsanız, ter lekesinin kaybolduğunu görebilirsiniz.

Karbonat ve Limon Suyu Kullanmak

En doğal temizlik maddelerinden karbonat ve limon suyu, diğer birçok lekede olduğu gibi ter lekesinde de başarılı sonuçlar verebilmektedir. Ter lekesinin üzerine karbonat döküp, birkaç damla limon suyu damlatıp 15-20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulamak genellikle ter lekesini çıkmasını sağlayabilmektedir.

Beyaz Sabun

Ter lekesinin oluştuğu bölgeyi beyaz sabunla ovalayarak yıkadığınızda başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Şapkadan ter izi nasıl çıkar diye merak ediyorsanız, bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi

Özellikle yeni oluşmuş ter lekelerinde, çamaşır makinesi ile temizleme yöntemi başarılı sonuçlar verir. Kıyafetinizdeki ter lekesini çıkarmak için çamaşır makinesi kullanacaksanız, deterjanın yanı sıra leke çıkarıcı da kullanmanız başarı oranını artıracaktır.

Sirkeli Su

Oldukça etkili bir yöntem olan sirkeli su, ter lekesini başarılı bir şekilde çıkarabilmektedir. Tişörtteki ter lekesi için bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Oksijenli Su

Bir miktar çamaşır deterjanı ile oksijenli suyu karıştırarak, ter lekesi olan kıyafetin temizliğini sağlayabilirsiniz. Oldukça etkili olan bu yöntemde dikkat edilmesi gereken konu, oksijenli suyun kıyafetin rengini değiştirme ihtimalidir. Bu yöntemi son çare olarak kullanabilirsiniz.

Yukarıda saydığımız yöntemler genellikle yeni oluşmuş ter lekelerinde başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. Koltuk altı bölgesinde oluşan sarı ter lekesini ya da kurumuş ter lekesini çıkarmak için kullanılabilecek en etkili yöntem ise, kuru temizlemedir. Kuru temizleme ile gerçekleştirilen ter lekesi çıkarma işlemi sırasında kullanılan temizleyiciler ter izini ortadan kaldırırken, kıyafetin kumaşının ya da renginin zarar görmesini de engeller.

Networkdry, Türkiye’nin en geniş kuru temizleme ağı ile ter lekesi sorunlarınıza hızlı, güvenli ve kesin çözüm sunmaktadır. 7/24 sipariş verebileceğiniz web sitemiz aracılığı ile, alacağınız hizmet hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir ve siparişinizi her an, her yerden verebilirsiniz. Networkdry kuru temizleme hizmetinin bir diğer avantajı; sizi yormadan, temizlenecek kıyafetlerinizi kapınızdan alıp, 24 saat içerisinde yine kapınıza teslim etmesidir. Bu sayede, zamandan da tasarruf etmiş olursunuz.

Networkdry tarafından sağlanan hizmetler hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizde yer alan iletişim formu aracılığıyla ya da 0850 433 1379 numaralı telefonu arayarak bize ulaşabilir, müşteri temsilcilerimizden gerekli bilgiyi alabilirsiniz.


İlgili İçerikler:

Çay Lekesi — Sos Lekesi — Deodorant Lekesi — Küf Kokusu — Çikolata Lekesi — Alkol LekesiMum Lekesi — Oje Lekesi — Pas Lekesi — Yağ Lekesi — Boya Lekesi — Çilek Lekesi — Dondurma Lekesi — Mürekkep Lekesi — Halıdan Pastel Boya — Çimen Lekesi — Çamaşır Suyu Lekesi — Ceviz Lekesi — Ruj Lekesi — Çamur Lekesi — Göz Kalemi Lekesi — Kurşun Kalem Lekesi — Kül Lekesi — Karpuz Lekesi — Kan Lekesi — Şarap LekesiÇimen Lekesi — Japon Yapıştırıcı Lekesi — Kahve Lekesi — Kaka Lekesi — Kına Lekesi — Küf Lekesi — Nar Lekesi — Tükenmez Kalem Lekesi — Bant İzi lekesi — Sakız Lekesi — Mazot Lekesi — Kiraz Lekesi — Akrilik Boya Nasıl Çıkar? — Pas Lekesi — Bira Lekesi — Karadut Lekesi — Salça Lekesi — Slikon Lekesi — Yataktaki Sarı Lekeler — Boya Lekesi — Çam Sakızı Lekesi — Kalem Lekesi — Bal Lekesi — Silikon Lekesi — Zerdeçal Lekesi

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm