En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Bayanlar olarak vazgeçemediğimiz kozmetik ürünlerin başında, oje gelir. Her daim oje kullanmayı sever, hatta bazen oje yüzünden başımızı derde sokarız. Nasıl mı? Tabi ki oje kurumadan kıyafetlerimize dokunarak ya da oje şişesinin yanlışlıkla bir yere düşerek dökülmesine neden olarak. Bunlar gibi daha birçok durumla karşılaşabilir, büyük bir ustalıkla oje lekesi yaratabiliriz. Peki, oje lekesi nasıl çıkar? Bu konuda ne derece ustayız dersiniz?

Akıllara gelen ilk seçenek elbette aseton. Tırnaklardan ojesi çıkarma konusunda tek çözüm olan asetonun, giysiler üzerinde de etkili olacağına inanıyoruz. Haklı mıyız?

Aseton ile Oje Lekesi Çıkarma

Aseton ya da kullandığımız oje çıkarıcı giysiler üzerinde de kullanılabilir. Ancak bu işlem giysiye zarar verebileceği için, uygulamalar titizlikle yapılmalıdır. Eğer hassas kumaşlarla oje lekesi söz konusu ise, evde leke çıkarma uygulaması yaparak riske atmak yerine, kuru temizleme uygulaması yaptırmak en akıllıca çözüm olur. Aseton ile oje çıkarma işleminde ise adımlar şu şekilde gerçekleştirilebilir:

  • Desensiz bir havlu kâğıt ya da pamuk üzerine aseton ya da oje çıkarıcıyı dökün.
  • Uygulamayı yapmadan kumaşın iç kısmında küçük bir yerde, oje çıkarıcının rengini değiştirip değiştirmeyeceğinden emin olmak için test yapın.
  • Zarar vermiyorsa asetonla ıslattığını pamuk ya da havlu kâğıdı kullanarak lekeyi ovalayın. Çok bastırmamak renk değişimini önlemek adına iyi olacaktır.
  • Oje lekesi pamuğa emildikçe, yeni bir asetonlu pamuk kullanmaya başlayın.
  • Kumaşın hem iç hem de dış yüzeyinde bu uygulamayı yaptıktan sonra, talimatına uygun olarak yıkanmasını sağlayın.
  • Eğer oje lekesi beyaz bir kumaş üzerinde ise, ağartıcı ürünler de kullanabilirsiniz.

Oje lekesi nasıl çıkar bilmiyor, pamukla yapılan uygulamanın dışında bir yöntem denemek istiyorsanız, bir kâse ve paslanmaz çelik kaşıktan yardım alabilirsiniz. Nasıl mı?

  • Giysinin oje lekesi olan bölümünü bir kâsenin üzerinde iyice gerin ve gergin kalacak şekilde bant ya da lastik yardımıyla kâseye sarın.
  • Paslanmaz çelik kaşığı kullanarak, tam lekeli olan kısma oje çıkarıcıyı damlatın.
  • Bu şekilde oje lekesinin kâsenin içerisine akmasını sağlayın.
  • İşlemi gerçekleştirmeden önce oje çıkarıcının giysi rengine zarar vermeyeceğini anlamak için test etmeyi ihmal etmeyin.

Oje lekesi çıkarma işlemi oldukça zorlu ve zaman alıcıdır. Oje çıkarıcıların giysilere zarar vereceği ihtimali de yüksekken, kuru temizleme yaptırmayı tercih etmek daha mantıklı bir çözüm yoludur. Geniş bayi ağı ile ülkemizin birçok noktasında hizmet veren Networkdry, kuru temizleme işlemlerinizde güvenilir çözüm ortağınız olacaktır.


İlgili İçerikler:

Çay Lekesi — Sos Lekesi — Deodorant Lekesi — Küf Kokusu — Çikolata Lekesi — Alkol LekesiMum Lekesi — Ter Lekesi — Pas Lekesi — Yağ Lekesi — Boya Lekesi — Çilek Lekesi — Dondurma Lekesi — Mürekkep Lekesi — Halıdan Pastel Boya — Çimen Lekesi — Çamaşır Suyu Lekesi — Ceviz Lekesi — Ruj Lekesi — Çamur Lekesi — Göz Kalemi Lekesi — Kurşun Kalem Lekesi — Kül Lekesi — Karpuz Lekesi — Kan Lekesi — Şarap LekesiÇimen Lekesi — Japon Yapıştırıcı Lekesi — Kahve Lekesi — Kaka Lekesi — Kına Lekesi — Küf Lekesi — Nar Lekesi — Tükenmez Kalem Lekesi — Bant İzi lekesi — Sakız Lekesi — Mazot Lekesi — Kiraz Lekesi — Akrilik Boya Nasıl Çıkar? — Pas Lekesi — Bira Lekesi — Karadut Lekesi — Salça Lekesi — Slikon Lekesi — Yataktaki Sarı Lekeler — Boya Lekesi — Çam Sakızı Lekesi — Kalem Lekesi — Bal Lekesi — Silikon Lekesi — Zerdeçal Lekesi

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm