En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Dondurma Lekesi Nasıl Çıkar?

Dondurma Lekesi Nasıl Çıkar?

Yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı elbette dondurma. Kaç yaşında olursak olalım, dondurma bizler için bir vazgeçilmez. Ancak bu konuda öncelik yine de çocukların. Havaların ısınmasıyla birlikte, dondurma sezonu da açılır. Bu aynı zamanda anneler için, dondurma lekeli giysilere merhaba demek anlamına geliyor. Dondurma lekesinden kurtulmak için, en kolay ve hızlandırılmış çözüm ise elbette kuru temizleme yaptırmak.

Peki, evde yapılan temizlik uygulamaları ile dondurma lekesi nasıl çıkar?

Dondurma lekesi, mücadele etmesi en zor lekelerden biridir. İçerisinde bulunan yoğun çeker, kirin birikmesine ve kalıcı hale gelmesine neden olur. Bu da inatçı lekeler anlamına gelir. Halılarda, koltukta, masa örtüsünde, giysilerde ve diğer birçok yerde dondurma lekesinin oluşması mümkündür. Eğer küçük çocuklar söz konusu ise, perdelerde bile dondurma lekesi meydana gelebilir. Bu leke türünde de diğerlerinde olduğu gibi hızlı müdahale hayat kurtaracaktır.

Dondurma lekesi nasıl çıkar bilmiyor olsanız bile, lekenin oluştuğunu gördüğünüz an hızlı bir şekilde müdahale etmek istersiniz. Eğer ılık su ve pamuklu bir kumaş parçası kullanarak lekeli bölgeyi silmeyi denerseniz, bu işinizi çok daha kolay hale getirebilir. İlk müdahaleyi bu şekilde yaptıktan sonra, giysi türüne göre uygun deterjanı kullanarak yıkamalısınız. Tabi ki yıkama işleminde etiketinde yer alan talimatlara uygum sağlamayı da ihmal etmemek gerekir.

 Bu uygulamalara rağmen leke çıkmamış olabilir. Artık dondurma lekesi için kullanabileceğiniz ikinci yöntem, ispirto ya da karbotetraklorür ile silmektir. Renk bırakmayacak bir kumaş parçası üzerine dökün ve o kumaşla lekeli bölgeyi silin. Bir müddet kuruması için bırakın. Dondurma lekesi hala geçmediyse, bu konuda en iyi çözümü sunacak olan Networkdry kuru temizleme bayilerine erişim sağlayabilirsiniz. Networkdry online kuru temizleme ağı, tek tıkla sipariş oluşturabilmenize ve ürünlerinizi en kısa sürede adresinizde teslim almanıza olanak sağlayacaktır.


İlgili İçerikler:

Çay Lekesi — Sos Lekesi — Deodorant Lekesi — Küf Kokusu — Çikolata Lekesi — Alkol LekesiMum Lekesi — Ter Lekesi — Oje Lekesi — Yağ Lekesi — Boya Lekesi — Çilek Lekesi — Mürekkep Lekesi — Halıdan Pastel Boya — Çimen Lekesi — Çamaşır Suyu Lekesi — Ceviz Lekesi — Ruj Lekesi — Çamur Lekesi — Göz Kalemi Lekesi — Kurşun Kalem Lekesi — Kül Lekesi — Karpuz Lekesi — Kan Lekesi — Şarap LekesiÇimen Lekesi — Japon Yapıştırıcı Lekesi — Kahve Lekesi — Kaka Lekesi — Kına Lekesi — Küf Lekesi — Nar Lekesi — Tükenmez Kalem Lekesi — Bant İzi lekesi — Sakız Lekesi — Mazot Lekesi — Kiraz Lekesi — Akrilik Boya Nasıl Çıkar? — Pas Lekesi — Bira Lekesi — Karadut Lekesi — Salça Lekesi — Slikon Lekesi — Yataktaki Sarı Lekeler — Boya Lekesi — Çam Sakızı Lekesi — Kalem Lekesi — Bal Lekesi — Silikon Lekesi — Zerdeçal Lekesi

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm