En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Deri Ceket Nasıl Temizlenir? Deri Ceket Yıkanır mı? Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Deri Ceket Nasıl Temizlenir? Deri Ceket Yıkanır mı? Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Havanın serinlemesiyle birlikte ortaya ilk çıkan ‘deri mont’ oluyor. En değerli giysilerimizden biri olan deri montların bakımı ve temizliği çok önemlidir. Bu nedenle deri ceket temizliği için kuru temizleme işleminin mutlaka yapılması gerekir.

Deri montu nerede muhafaza ediyorsunuz?

Siz de gardıropta çok yer kapladığı için bahar temizliği sırasında tüm kışlıkları valize veya kutulara doldurarak yatağın altına atan kişilerdenseniz, muhtemel deri montlarınız içinde aynı muameleyi yapmışsınızdır. Ancak deri montlar organik bir yapıya sahip olduklarından dolayı, kesinlikle hava alan yerlerde muhafaza edilmelidir. Aynı zamanda çok sıcak olmayan yerlerde de bulundurulmasına dikkat edilmesi gerekir.

Yıkadığınızı sanmıyorum.

Deri montların yıkanmayacağını herkes bilir. Etiketinin yıkama talimatlarında ‘yıkanmaz’ işaretini görmüşsünüzdür. Deri monta sadece kuru temizleme yapılır. Ancak deri montlarını ılık ve nemli bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Tabi bu temizlik şekli, zorlu lekeler için çare değil. Sadece yağlı bir takım kirlerde bu şekilde deri montun temizlenmesi söz konusu olabilir. Eğer çok zorlu lekelere deri montunuz maruz kaldıysa, kuru temizleye vermeniz lazımdır.

Peki, neden yıkanmaz?

Deri montunuzun deforme olmasını istemiyorsanız, yıkamadan uzak durmanız gerekir. Deforme olan deri montlar, su ve rüzgârı çok fazla geçirir ve kullanım özelliğini kaybederler. Lifsiz ve organik bir özelliği olmasından dolayı, sıcak suya ve sıkma gibi işlemlere sürekli maruz kaldığında yıpranır. Solar ve estetikliğini de kaybeder.

Kuruturken aman dikkat!

Islanmış bir deri montu nasıl kurutacağınızı biliyor musunuz? Bazılarının tercihi fön makinesiyle deri montlarını kurutmak olur. Kimileri de en iyi çözümü sobanın yanına, kaloriferin üstüne veya ısıtıcının tam karşısına asmakta bulur. Ancak bunların hepsi yanlış çözümlerdir. Deri montlarınızın üzerindeki doğal maddelere zarar vermemek adına bunu yapmamanız gerekir.

İyi de ne yapalım?

İş çok basit. Sadece odanızın bir kenarına koyun ve doğal yollardan kurumaya terk edin. Oda sıcaklığından yüksek bir ısı, deriye zarar verir. Bu şekilde de tabi ki kuruma süresi uzayacaktır. Deri mont temizliğinde en iyi çözüm kuru temizleme ve ütüleme hizmeti veren Networkdry desteği almak. Ücretsiz servisiyle deri montunuzu adresinizden alan Networkdry, 24 saat içerisinde tüm işlemleri gerçekleştirerek adresinize teslim edecektir.

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm