En Çok Ziyaret Edilenler

campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider
campaign-slider

Çamaşır Kaç Derecede Yıkanır?

Çamaşır Kaç Derecede Yıkanır?

Son dönemlerde online sipariş alma yönteminin kuru temizleme hizmetine uyarlanması ile dar zamanlı müşterilerinin dikkatini çeken Networkdry, çamaşır yıkama işleminin tam anlamıyla bilinmediğini masaya yatırdı. Bu nedenle daimi müşterileri ve takipçileri için çamaşır yıkamanın kuralları hakkında bilinmeyenleri, kuru temizleme ustası Mehmet Bey’den aldığı bilgiler ile aydınlatıyor.

Çamaşırları renklerine göre ayırın.

 Evinizde biriktirmiş olduğunuz çamaşırları önce renkli ve beyaz diyerek ayırmanız gerekmektedir. Bunun amacı çamaşırlar arasında renkli olup, rengini çok akıtan giysinin beyaz ya da daha açık renkli olan çamaşırı boyamasının önüne geçilmesidir. Günümüzde her ne kadar tüm renkleri aynı anda yıkamaya imkân veren deterjanlar olsa da, siz işinizi sağlama alın.

Çamaşırları türlerine göre ayırın.

Çamaşırları renklerine göre ayırdıktan sonra bir de türlerine göre ayırmanız, yıkama öncesinde yapmanız gereken bir işlemdir. Bunun nedeni hassas kumaşlar ile kalın kumaşları birbirinden ayırmaktır. Çünkü hassas kumaşın dayanacağı sıcaklık ve devir sayısı ile kalın kumaşın dayanacağı aynı değildir. Kumaşların dayanıklılığını arttırmak, çamaşır makinesinden sevdiğiniz hassas kumaşları yırtılmış ve parçalanmış çıkarmak istemiyor iseniz, bu kuralı da unutmamanız gerekiyor.

Havlu ve çarşaflar da ayrılmalı.

Renk ve kumaş ayrımının yanı sıra, havlu ve çarşaf ayrımını da yapmayı atlamamalısınız. Yapılan her bir ayrım, hem enerji tasarrufu sağlayacak hem de çamaşırlarınızın ömrünü uzatacak.

Doğru ayarda yıkadığınızdan emin olun.

Genellikle çamaşır yıkarken dikkat edilmesi gerekenler; deterjan seçimi, sıcaklık seçimi ve devir seçimidir. Beyazlarınız için 80 derecelik uzun program, renklileriniz için 40 derecelik kısa program uygun olacaktır. Renklilerin sıcak suda yıkanması, renklerin daha çabuk solmasına neden olduğundan daha soğuk bir yıkama programı tercih edilmektedir. Tüller için düşük ısıda ve az deterjanlı, yünlüler soğuk suda ve az deterjanlı, pamuklular soğuk suda ve çok deterjanlı, kadifeler hassas programda ve az deterjanlı, ipekliler soğuk suda ve az deterjanlı olarak yıkanmalıdır. Hatta kıyafetlerinizi az kirli çok kirli diye de ayırarak daha az deterjan ve enerji ile çamaşır yıkama işleminizi tamamlamış olursunuz.

Yeni çamaşır makinesi almak, hiç fena olmaz.

Makinenizin tül, yünlü, pamuklu, kadife, ipek, spor giysiler için ayarlanmış ayrı programları olmalıdır. Eski makinelerde bu ayrımlar olmadığı için ezbere yapmak gerekiyordu. Ama şimdi yeni makinelerde her bir kumaş çeşidine göre derece ve devir tanımlandığı için, makinede seçim yapılır yapılmaz otomatik olarak göstermektedir.

Yıkama talimatında ne yazıyorsa o!

Giysilerinizin yıkama talimatında “30 derece de yıkanır” yazıyorsa 40 derecede yıkamak olmaz, 20 derecede hiç olmaz. Yıkama talimatlarına mutlaka uymalısınız. Ayrıca yıkama talimatında “Sadece kuru temizleme yapılır” ibaresi olan hiçbir ürününüzü makinede yıkamamalısınız. Aksi takdirde pamuklanma, renk solması, çekme ve bozulma gibi kusurlar meydana gelebilir.

Her türlü kuru temizleme, ütüleme ve halı yıkama işlemleriniz için Networkdry ekibi yanınızda olacaktır!



İlgili İçerikler:

Renkliler Hangi Programda Yıkanır? — Çamaşır Yıkama Talimatları — Çamaşır Yıkama — Beyazlar Hangi Programda Yıkanır — Sentetik Çamaşırlar Nasıl Yıkanır?

DiscountImage
NClub

Kuru Temizleme, Halı Yıkama alışverişlerinde %50 indirim ayrıcalığı ile kazançlı alışveriş yap tasarruf et!

BENZER İÇERİKLER

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇ!
Deneyimli ve kaliteli ekibimiz ile saniyeler içinde kuru temizleme ve halı yıkama adresinde!
check icon
Tam Güven
check icon
24/7 Destek
check icon
Hızlı Çözüm